Veenendaal haalt bijna ton op voor KWF

VEENENDAAL - Tijdens de 24-uurs sponsorloop 'SamenLoop voor Hoop' in Veenendaal is 95.000 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker. Dat maakte de organisatie zaterdagavond bekend. Het was de eerste keer dat het evenement in Veenendaal werd georganiseerd.
Tijdens de SamenLoop maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling en zamelen daarmee geld in voor KWF Kankerbestrijding. Centraal staan daarbij de mensen die kankerpatiënt zijn. Behalve de wandeling is er ook muziek en kunnen de teams activiteiten organiseren in een eigen kraam.
Onderdeel van het evenement is de kaarsenceremonie, waarmee mensen worden herdacht die aan kanker hebben geleden of zijn overleden. Ook oud-patiënten denken dan terug aan de moeilijke tijd die ze hebben doorstaan. In Veenendaal vond die drukbezochte ceremonie vrijdagavond laat plaats.
Aan de sponsorloop deden vele honderden mensen mee. Ook de Veense basisscholen waren bij het evenement betrokken. De samenloop wordt nog in andere gemeenten georganiseerd, maar Veenendaal was de enige plaats in de provincie Utrecht dit jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.