Politieadvies na ongeluk chemicaliën: Haal auto door wasstraat

RHENEN - De politie adviseert automobilisten naar de wasstraat te gaan, als ze zaterdag op de Rijnbrug bij Rhenen door drugsafval zijn gereden. De chemicaliën waren daar terechtgekomen na een ongeluk tussen een auto en een busje, dat de gevaarlijke stoffen vervoerde.
De bestuurder van het busje is aangehouden door de politie, aldus de Veiligheidsregio Utrecht. Het is volgens een woordvoerder nog niet duidelijk of het gaat om afvalstoffen of grondstoffen voor drugs.

LEKKEN

Aan het eind van de middag was er op de brug een aanrijding tussen een paar auto's. Een bestelbus botste op deze auto's en verloor daarbij een vat met chemicaliën. Het vat viel stuk en lekte op het wegdek dat daardoor glad werd. De brug ging uit voorzorg dicht en bleef dat tot even na 00.30 uur.
Het ongeval leidde zaterdagmiddag tot lange files aan weerszijden van de brug. Het verkeer week onder meer uit naar de pont bij Opheusden, waar zaterdagavond nog lange wachtrijen stonden.

CHEMICALIENPAKKEN

Brandweerlieden, gekleed in gele chemicaliënpakken, hebben de stof uit het lekkende vat in het voertuig overgeheveld in een ander vat en alle vaten door een gespecialiseerd bedrijf laten afvoeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.