Man geschept op busbaan in Utrechtse binnenstad

UTRECHT - Op de Potterstraat in de binnenstad van Utrecht is zaterdag een 49-jarige man uit Enschede ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een bus.
De man wilde de straat oversteken van de Loeff Berchmakerstraat richting het postkantoor en werd geschept door de bus die richting het NS-station reed. Hij is met hoofdletsel afgevoerd door een ambulance. De man verkeert niet in kritieke toestand, meldt de politie.
Een traumahelikopter landde op de Neude om bijstand te verlenen. De Potterstraat werd afgezet. Een politiehelikopter rukte uit om foto's te maken vanuit de lucht. De exacte toedracht van het ongeval is nog in onderzoek.
Op de busbaan door de stad zijn de laatste jaren vaker ongelukken gebeurd. In 2002 overleed een meisje nadat ze, eveneens in de Potterstraat, was geschept door een bus. Afgelopen zomer liep een ongeluk op de Biltstraat fataal af en ook op de Vleutenseweg, in het westen van stad, zijn al meerdere ernstige ongelukken gebeurd.
RTV Utrecht toonde vorig jaar aan dat veel bussen te hard rijden. Omwonenden klagen al langer over gevaarlijke situaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.