Stadsstrand Veenendaal wordt opgebouwd

VEENENDAAL - Een groep Veenendaalse ondernemers is maandag begonnen met de opbouw van het stadsstrand. Over enkele weken kunnen Veenendalers in het centrum van de stad met hun blote voeten het zand in en genieten van de zomer.
Het zogenaamde pop up-strand komt op een stuk braakliggend terrein op de plek van de oude Rabobank, bij de Brouwerspoort. De initiatiefnemers gebruiken zand dat vrijkwam bij het uitgraven van de Brouwersgracht. Ook zetten ze palmbomen neer en komt er een ijskar.
"Het is echt het idee om Veenendaal samen te verbinden", zegt ondernemer Sanne Heymann. "En ik zou het te gek vinden als er ook wat mensen met gitaren en djembés zouden komen."

SUBSIDIE

De gemeente heeft 25.000 euro vrijgemaakt voor het project. "Een initiatief uit de samenleving dat zo'n mooie toevoeging betekent voor ons centrum; daar dragen wij ook als college graag aan bij", zeiden verantwoordelijk wethouders Beckerman en Kundic eerder.
Utrecht en Amersfoort hebben al een stadsstrand, dus Veenendaal is de derde in onze provincie. Eind deze maand moet het toegankelijk zijn voor publiek.

Hier komt het stadsstrand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.