Auto's Pijlsweerd Utrecht spookrijdend of achteruit de wijk uit

UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse wijk Pijlsweerd zien beduidend meer zoekende automobilisten rondrijden, nadat de gemeente vorige week verkeersmaatregelen rond de Monicabrug heeft ingevoerd. Op veel plaatsen zijn paaltjes geplaatst en de verkeerslichten staan langer op rood.
Om sluipverkeer in Pijlsweerd te voorkomen is ook daar de situatie voor weggebruikers compleet veranderd. Volgens wijkbewoners is het een chaos halen automobilisten nu de gekste capriolen uit. Ze zien bestuurders die de wijk niet uit kunnen keren, achteruit rijden en soms zelfs ingangsverboden negeren. Veel automobilisten in de kinderrijke wijk komen gefrustreerd over en laten dat merken door flink gas te geven.

LUCHTKWALITEIT

De 'knijp', een verzamelnaam die gemeenteambtenaren aan de maatregelen hebben gegeven, moet ervoor zorgen dat er minder auto's rond de Weerdsingel en de Monicabrug zullen rijden. Als de doorstroming wordt beperkt is dat goed voor de luchtkwaliteit in de stad, redeneert de gemeente.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Utrecht is het een kwestie van tijd. "We verwachten dat dit nog wel een aantal weken gaat duren. Mensen veranderen niet makkelijk van route. Dat is bekend en dat zie je hier nu ook."

PAALTJES

Bewoners van Pijlsweerd zijn overigens blij dat er maatregelen zijn genomen tegen sluipverkeer, maar vragen zich wel af waarom de paaltjes niet zakken voor mensen die echt in de wijk moeten zijn. Een deel van Pijlsweerd kan nu alleen nog via de smalle Blokstraat en de Amsterdamsestraatweg de wijk uit. Het andere deel mag enkel nog via de Oudenoord.
De komende weken kunnen bewoners hun bevindingen bij de gemeente aangeven. Later dit jaar wordt gemeten of de situatie vanzelf verbetert. In de evaluatie wordt ook een eventuele toename van verkeer op de Amsterdamsestraatweg meegenomen.

Chaos en capriolen in Pijlsweerd na verkeersmaatregelen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.