FOTO'S: Tourkoorts in Utrecht

UTRECHT - Rob Heerdink heeft weer een fraaie schildering aangebracht op zijn gevel aan de Adelaarstraat. De Utrechter heeft zich laten inspiren door de komst van de Tour de France.
Op zijn muur prijken nu drie wielrenners, drie 'gewone' fietsers en het logo van Le Grand Départ. "Komt de Tour toch nog een beetje door de Adelaarstraat", schrijft Heerdink op Twitter.
De Utrechter maakt wel vaker muurschilderingen. Maart dit jaar bracht hij een wolf aan op zijn gevel naar aanleiding van alle commotie rond een gefilmd exemplaar in Drenthe en Groningen.
Ook andere delen van de stad raken steeds meer in Toursferen. Vlaggetjes hangen boven de straten in het centrum en de waterfietsen in de gracht dragen de kleuren van de Tourtruien. Een flink aantal bomen in de stad is inmiddels gehuld in doeken met rode bolletjes. Dat is onder meer het geval in de Voorveldse Polder, Pythagoraslaan en Adriaan van Ostadelaan.
Ook de omgeving van de start wordt onder handen genomen. De gevel van het Beatrix Theater is versierd met fietsen en het plein voor het Stadskantoor is opgefleurd met bloembakken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.