Wegafsluitingen voor Toerversie Utrecht

UTRECHT - Ruim 13.000 fietsers rijden op zondag 28 juni de Toerversie van de Tour de France in Utrecht. Het verkeer in (zuid)westelijke deel van de provincie moet rekening houden met wegafsluitingen en vertraging.
De 75, 110 en 150 km-routes volgen allemaal het eerste gedeelte van de tweede etappe Utrecht-Zeeland (Neeltje Jans). Dit traject is ongeveer 40 kilometer lang en eindigt bij Oudewater. Daar wordt het Tourparcours verlaten en splitsen de verschillende routes en gaan de deelnemers via de uitgepijlde routes verder.

ROUTES

De 75 km-route loopt na Oudewater via Woerden naar Kockengen. Vervolgens fietsen de deelnemers via Vleuten en Leidsche Rijn terug naar Utrecht.
De 110 km-route maakt na Oudewater een uitstapje richting het westen. Via Bodegraven en Zwammerdam gaat het in noordelijke richting naar de Nieuwkoopse Plassen. Hierna koersen de renners via Kamerik, Woerden en Vleuten terug naar de Domstad.
De 150 km-route maakt na de passage in Oudewater nog een extra lus door de Lopikerwaard. Via Schoonhoven loopt de route naar Ouderkerk aan den IJssel, het meest westelijke punt. Vervolgens gaat het weer in oostelijke richting, waarna in de buurt van Gouda het traject van de 110 km-route wordt opgepikt.

VERKEERSMAATREGELEN

Om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen is een flink aantal verkeersmaatregelen van kracht. Op de genoemde routes is het op 28 juni aanzienlijk drukker dan normaal en kan sprake zijn van vertraging. Niets is afgehekt, wel zijn sommige wegen afgesloten of geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Hier staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.
Voor het eerste gedeelte Utrecht tot aan Oudewater gelden de volgende maatregelen:
- Op de route/parcours binnen de stad Utrecht rijdt geen verkeer mee met de deelnemers, wel is het op alle kruisingen mogelijk het parcours te kruisen, hierbij moet wel rekening gehouden worden met vertragingen;
- De Waterlinieweg is tussen 7:00 en 11:00 uur afgesloten vanaf Lunetten tot Kardinaal Alfrinkplein, hiervoor wordt een omleiding ingesteld via Lunetten en Hoograven;
- Knooppunt Rijnsweerd A27/A28 is bereikbaar, houd rekening met vertraging. Waterlinieweg is afgesloten tot aan kardinaal Alfrinkplein, de Berenkuil blijft toegankelijk voor inkomend/uitgaand verkeer richting De Bilt;
- De N198 (Letschertweg) is vanaf afrit A12 De Meern richting Utrecht afgesloten. Afrit 14 A12 vanuit Den Haag is afgesloten tussen 07:00 en 13:00 uur;
- De N228 is vanaf de afslag De Meern (A12) tot aan Gouda tussen 7:00 en 13:00 u afgesloten, aanwonend verkeer hierbij onder motorbegeleiding meerijden met het verkeer; Carpoolplaats + AC de Meern blijft bereikbaar;
- Na de splitsing van de routes is op een aantal punten tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld, dit is per gemeente/plaats beschreven waar van toepassing.

GEMEENTEN

De Toerversie heeft gevolgen voor het verkeer in de gemeenten Alpen aan den Rijn, Bodegraven, Krimpenerwaard, Lopik, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht en Woerden.

START

De start en finish zijn bij de Jaarbeurs Utrecht. De start van de Toerversie Utrecht is tussen 07.00 en 10.00 uur. Na de finish is er nog een 'after party' voor de deelnemers. De inschrijving voor het evenement is gesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.