Boete voor Altrecht na fouten in administratie

PROVINCIE UTRECHT - Zorginstelling Altrecht moet 700.000 euro boete betalen. Volgens de Nederlandse Zorgautoriteit was tussen 2009 en 2013 de administratie niet op orde en is er verkeerd gedeclareerd. De onjuiste vergoedingen worden terugbetaald aan de verzekeraars. De boete heeft geen invloed op de kwaliteit van zorg, zegt Altrecht tegen RTV Utrecht.
De misstanden kwamen aan het licht toen toezichthouder NZa vorig jaar een onderzoek startte. De oorzaak is het invoeren van een nieuw systeem in 2008, terwijl het oude systeem nog tot 2013 in gebruik bleef. De NZa zegt dat medewerkers naast de daadwerkelijke zorg voor cliënten ook in twee verschillende administratiesystemen moesten werken. Dat vergde veel van ze.

MAATREGELEN

De verkeerde declaraties leidden tot een financieel voordeel voor de zorginstelling, maar volgens de NZa was Altrecht daar niet bewust op uit. Altrecht heeft naar eigen zeggen maatregelen genomen om nieuwe fouten te voorkomen. De ervaringen worden volgens een woordvoerder gedeeld met andere zorginstellingen.
Altrecht GGz is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg met vestigingen in onder meer Utrecht, Woerden, Zeist en Nieuwegein.

Gesprek met Richard Janssen van Altrecht over de boete

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.