Paardenverminker sloeg toe in Soest

PROVINCIE UTRECHT/SOEST - De dierenbeul die verspreid over het land zo'n zestig paarden heeft mishandeld, heeft in de loop van 2013 twee keer toegeslagen in Soest. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de reeks verminkingen.
In de uitzending werden twee voorwerpen getoond, een stok en een stanleymes, die op locaties zijn aangetroffen.
De paardenmishandelaar brengt voornamelijk merries 'gruwelijke verwondingen' toe, aldus de politie dinsdag. In de meeste gevallen zijn de geslachtsdelen van het paard met een mes of een scherp voorwerp toegetakeld. Een drachtige merrie overleed aan de verwondingen.
Er zijn aangiften van paardenmishandelingen binnengekomen uit de provincies Utrecht, Noord-Holland, Brabant, Gelderland, Limburg. Ook sloeg de onbekende een aantal keer toe in de grensstreek met België en Duitsland. De politie gaat er vanuit dat de dader verstand heeft van paarden.

ZORGVULDIG GEKOZEN

De gruwelijkheden vonden niet alleen plaats in de wei. Ook in stallen en op maneges sloeg de beul toe. De politie vermoedt dat alle locaties zorgvuldig zijn uitgekozen. Waarschijnlijk zijn ze geobserveerd en erop geselecteerd om gemakkelijk ongezien weg te komen. Bijvoorbeeld via een fietspad.

ALERT

De politie adviseert paardeneigenaren alert te zijn. Als er verwondingen aan bijvoorbeeld de achterkant van het paard worden geconstateerd dan is het belangrijk om, nadat de dierenarts is ingelicht, ook de politie te waarschuwen zodat die bewijsmateriaal kan veiligstellen. Een advies aan paardeneigenaren is om foto's te maken van de aangetroffen situatie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.