RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Meer politiesurveillances nodig vanwege paardenmishandelaar"

1/2
SOEST/LEUSDEN -

De politie moet meer surveilleren bij maneges en andere plekken waar paarden staan. Die oproep doet stalhouder Van Zijtveld uit Soest, nadat in die regio dit weekend opnieuw een paard met een scherp voorwerp is toegetakeld.

De politie vermoedt dat een beruchte dierenbeul verantwoordelijk is voor de verwondingen. Deze man of vrouw heeft in het hele land al zeker zestig paarden, voornamelijk merries, verwond. In Soest en omgeving zijn nu drie paarden gewond geraakt.

Bij Van Zijtveld heeft de dierenbeul niet toegeslagen, maar hij merkt dat de zaak grote onrust veroorzaakt onder paardenliefhebbers in de regio. "De mensen zijn echt in paniek", zegt hij. "Paarden staan normaal 24 uur per dag buiten, maar nu halen mensen ze 's avonds binnen. Terwijl er met dit weer voor een paard toch niks mooier is dan lekker in de wei lopen."

De politie maakt al een tijd jacht op de paardenmishandelaar, maar heeft de dader nog niet te pakken gekregen. Vorige maand werd de zaak nog onder de aandacht gebracht via Opsporing Verzocht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -