Politie waarschuwt voor paardenmishandelaar in Eemland

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie waarschuwt paardenbezitters in het hele land om alert te zijn op verdachte situaties. Afgelopen tijd worden er veel meldingen van paardenmishandeling gedaan, zoals in de regio Eemland. In de nacht van woensdag op donderdag was het raak in Bunschoten.
In een weiland in Bunschoten werden twee paarden mishandeld. Het letsel werd donderdagmiddag ontdekt door de eigenaresse van één van de paarden. De politie gaat er vanuit dat dit vrijwel zeker weer het werk is van de paardenmishandelaar die eerder toesloeg in de regio Eemland.

VERWONDINGEN

Een gealarmeerde dierenarts heeft de mishandelde paarden in Bunschoten onderzocht en bevestigde dat de twee merries zijn mishandeld. De verwondingen zijn seksueel gerelateerd. De paarden zijn ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. De eigenaresse heeft vervolgens de politie ingeschakeld en die onderzoekt de zaak nu.
Uit het onderzoek blijkt dat in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.30 uur een aantal honden van een nabijgelegen manege aansloegen op de aanwezigheid van meerdere personen. Het zou kunnen gaan om twee personen die rond dat tijdstip over het fietspad in de richting van Bunschoten liepen.

GOUDEN TIP

De politie waarschuwt de eigenaren van paarden in het hele land dus om alert te zijn op verdachte situaties die zich 's avonds en 's nachts voordoen, nadat er onder meer in de omgeving van Soest paarden werden mishandeld.
De groep Geneeskunde van het Paard van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde heeft deze week aangedrongen op een landelijk meldpunt voor de mishandelingen. De stichting Zinloos Geweld tegen Paarden heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de 'gouden tip'.

'Eerdere mishandeling van paarden in Soest' (Archief: 1 juli 2014)
'Politie over paardenmishandelaar in Eemland'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.