RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koopzondagboete Woerden nog steeds niet betaald

1/2
WOERDEN -

Ondernemer Mark Bontje van kledingzaak 'Bont & Blauw' heeft van de boete die hij kreeg voor het openstellen van zijn winkel op zondag nog niets betaald. De gemeente heeft vooralsnog nagelaten het geld te innen.

Dat is opmerkelijk, want vorig jaar legde wethouder Cor van Tuijl (SGP) zijn functie neer nadat hij een soortgelijke boete had kwijtgescholden. Dat werd hem binnen en buiten zijn partij niet bepaald in dank afgenomen.


CURIEUS

Waarom er door de gemeente nog niet is gehandhaafd is, weet wethouder Bob Duindam niet. "Ik vind het ook curieus. Ik ga daar zeker een keer een vraag over stellen. Er is tot nu toe niet over gesproken in het college. Het is ook niet uitgesteld, er is gewoon niet over gepraat. Ik heb geen idee hoe dat kan."

Begin dit jaar maakte ondernemer Bontje nog bezwaar tegen de opgelegde boete van 750 euro. Tijdens een hoorzitting bij de bezwaarcommissie betoogde hij nog eens waarom hij vindt dat openstelling op zondag wel degelijk volgens de wet is.


FACEBOOK

Bontje nodigde via Facebook vrienden uit om naar zijn winkel te komen in plaats van zijn zaak zomaar open te stellen voor het publiek. De gemeente hield echter vast aan de feitelijke overtreding van de winkeltijdenwet.

Inmiddels heeft Markt Bontje de deuren van kledingwinkel 'Bont & Blauw' moeten sluiten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -