Begrafenisondernemer vreest Tour-weekend: De dood kan niet gepland worden

UTRECHT - Utrechtse ondernemers zijn niet te spreken over het verplichte Tour-vignet. Ze hebben dat nodig als ze in het Tour-weekend met de auto of motor hun eigen wijk in willen.
Barbara Uitvaartverzorging uit Transwijk is erg bezorgd. Ingaand autoverkeer in die wijk is bijna onmogelijk. "Ik stond te knipperen met m'n ogen", zegt Willem de Groot.
"Waarom krijgen wij geen bericht van de gemeente?", vraagt de begrafenisondernemer zich hardop af. "Ik snap best dat een pizzakoerier tegengehouden wordt. Maar wij moeten dat gebied gewoon in, hoe dan ook. Wij kunnen niet tegen de familie zeggen dat we pas maandag komen."

UITZONDERING

De Tour-organisatie erkent dat in het geval van het uitvaartcentrum een uitzondering moet worden gemaakt. "De dood kan niet gepland worden", zegt Martijn van Hulsteijn, directeur van Le Tour Utrecht. "Daar moeten we dan ook specifiek maatwerk op leveren."
De termijn dat het vignet kan worden aangevraagd is inmiddels met een week verlengd tot 29 juni. Utrecht wil met de maatregel auto's zoveel mogelijk weren uit centrum tijdens de Tour.

Begrafenisondernemer Willem is hoogst verbaasd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.