GGZ-geld voor 2015 nu al op in Vathorst

VATHORST - Kinderen in het Amersfoortse Vathorst kunnen in hun wijk geen psychologische hulp meer krijgen. Het budget voor dit jaar bij veel GGZ-instellingen is nu al op.
Sinds 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor alle jeugdhulp en het verdelen van het geld. Dat pakt slecht uit voor de psychologen van Medisch Centrum Vathorst. Volgens de praktijk was het budget van de gemeente zo laag dat het in maart van dit jaar al op was.
De gemeente laat in een schriftelijke reactie aan RTV Utrecht weten dat er genoeg andere opties zijn, zoals doorsturen naar andere hulpverleners.

OPLOSSING

Volgens kinderpsycholoog Jeannet van de Wolfshaar van Medisch Centrum Vathorst hebben cliënten nu twee opties. "Ze kunnen ervoor kiezen om de zorg zelf te betalen, of mensen moeten uitwijken naar een praktijk in een andere wijk. Dat is heel jammer want de zorg moet zo centraal mogelijk zijn, met korte lijnen."
Felix van der Wissel is huisarts in de wijk. Hij moet zijn cliënten ergens anders naartoe sturen. "We hebben heel veel kinderen in Vathorst, relatief veel meer dan in andere wijken."

Een zorgorganisatie in Almere heeft dezelfde problemen.
De pedagogische praktijk van Rebecca is misschien een alternatief nu de GGZ geen geld meer heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.