Avontuur autoverhuurder in 2017 in de bioscoop

IJSSELSTEIN - Het verhaal van de nuchtere IJsselsteinse autodealer die naar Irak reisde om een huurauto van een jihadganger terug te halen, wordt geregisseerd door Hanro Smitsman en moet in 2017 in de bioscopen te zien zijn. Motion Pictures kocht onlangs de filmrechten van het verhaal van Mark Stroop.
Als autoverhuurder Stroop ontdekt dat twee jonge klanten er met zijn dure cabrio's vandoor zijn om zich aan te sluiten bij de jihad in Irak, reist hij de dieven achterna om hoogstpersoonlijk zijn voertuigen terug te halen. Stroop wist waar de auto's zich bevonden via het ingebouwde track & trace-systeem. Laten gaan was geen optie, want de wagens waren niet verzekerd.
Samen met de vader van een van de jongens reist Stroop door het door oorlog verscheurde Irak op zoek naar zijn auto's. Daar kreeg hij de wagens na lang onderhandelen terug.
Smitsman (Skin) en scenarioschrijver Willem Bosch (Van god los) zien in de missie van Stroop de ideale avontuurlijke road movie. In september volgend jaar beginnen de opnames van STROOP.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.