MKB baalt van plan afschaffen laag btw-tarief

PROVINCIE UTRECHT - MKB-Nederland reageert boos op het mogelijke kabinetsplan om de btw te verhogen van 6 naar 21 procent. Door de verhoging worden ondernemers als kappers, schoen- en fietsenmakers en de boekenbranche getroffen.
Nu de crisis voorbij is, zouden consumenten gestimuleerd moeten worden om meer geld uit te geven, zegt MKB-voorzitter Van Straalen. "Wij kwalificeren dit als een dolksteek in de rug van ondernemers. Nu net beginnen die sectoren een klein beetje de plusjes te zien van de economische opleving. Het lijkt erop dat het kabinet met een hele flinke lastenverzwaring komt."
Ook Wilfried Mulder van kapsalon Mulder uit het Utrechtse Lombok is niet blij met de voorgenomen plannen. "In mijn geval komt er bij een knipbeurt alleen al 4 euro bij. Dan gaan mensen toch een keertje minder naar de kapper of ze gaan naar de thuiskapper. Zwartwerken wordt dan weer in de hand gewerkt."
Eerder op de dag werd bekend dat het kabinet voor de meeste producten het lage btw-tarief van 6 procent wil afschaffen. Alleen voor primaire levensbehoeften zou 6 procent btw in stand blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.