Kwajongens gooien groot ijsje in de sloot

MAARSSENBROEK - Het grote softijsje voor de deur bij cafetaria Formosa in Maarssenbroek is door kwajongens in het water gegooid. Op de website Dumpert is in een video te zien hoe de jongens het standbeeld in de plomp kieperen. Opvallend is dat de pubers hun actie zelf filmen.
Het is niet de eerste keer dat de snackbar het doelwit is van jeugdterreur. Meneer Tsjin bakt al 16 jaar friet voor de inwoners van Maarssenbroek. Dit is de derde keer dat hij zijn ijsje uit de sloot moet trekken en zijn ruiten zijn ook regelmatig vernield. "Het doet pijn in mijn hart, maar ik kan er niets tegen doen. Ik heb hem uit het water gehaald en ik blijf doorgaan."
Zo'n groot ijsje lijkt een simpel beeld, maar het is niet goedkoop. Meneer Tsjin heeft er ruim driehonderd euro voor betaald. Het beeld is flink beschadigd maar de snackbareigenaar heeft geen geld voor een nieuwe. Daarom zet hij het kapotte beeld gewoon weer terug op zijn oude plek.
Meneer Tsjin heeft het gevoel dat de politie niet veel kan doen tegen deze jongens, maar nadat hij het filmpje op internet zag heeft hij besloten om toch aangifte van vernieling te gaan doen. De jongens hebben nog niets van zich laten horen.

Kwajongens gooien groot ijsje in de sloot

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.