Alle aanvragers krijgen Tourvignet

UTRECHT - Alle Utrechters die het omstreden autovignet aanvragen voor Le Grand Départ, krijgen er ook een. Dat garandeert de organisatie.
Deze week ontstond onrust over het document. Bewoners in de zogenoemde autoluwe zone wisten nog helemaal niet dat ze per DigiD een vignet moesten aanvragen om de eigen wijk in te rijden. De organisatie van Le Grand Départ komt woensdag met een verduidelijking van de maatregel.

LEESBAAR

"Het vignet is nodig om de stad goed bereikbaar te houden voor nood- en hulpdiensten en bewoners. Voor de verkeersregelaars die aan de randen van het autoluwe gebied de verkeersstromen begeleiden zorgt het vignet voor snellere doorstroming omdat het vignet ook van een afstand leesbaar is", aldus de Utrechtse organisatie.

WIJKBERICHT

Een wijkbericht aan alle inwoners van Utrecht, met onder andere de informatie over het aanvragen van vignetten, wordt in de periode 19 tot 22 juni bij alle inwoners bezorgd. Het wijkbericht aan alle bewoners en ondernemers langs het parcours van de eerste etappe is afgelopen weekend bezorgd.

AFSLUITINGEN

Direct langs de route zijn de straten geheel of gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer. Daarnaast is een groot deel van de stad autoluw in de periode van vrijdag 3 juli 20.00 uur- zaterdag 4 juli 20.00 uur en op zondag 5 juli van 08.00-18.00 uur.

VERLENGD

Dit betekent voor bewoners in een groot deel van de wijken rondom de binnenstad, en op zondag ook de zuidkant van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, dat zij alléén hun wijk uit kunnen rijden via de aangegeven routes. Als zij hun wijk weer in willen komen in deze periode, moeten zij voor 29 juni een speciaal vignet aanvragen. De termijn hiervan is verlengd zodat iedereen de kans heeft om op tijd een vignet aan te vragen.

TIJDEN

Iedereen kan de stad uit met de auto. Te voet en per fiets kan iedereen op elk moment de wijken in en uit, garandeert de organisatie. Automobilisten hebben een vignet nodig als ze in de periode van vrijdag 3 juli 20.00 uur tot zaterdag 4 juli 20.00 uur en/of op zondag 5 juli van 08.00-18.00 uur de autoluwe zone in willen rijden. Voor de binnenstad geldt de autoluwe zone op zaterdag 4 juli tot 01.00 uur (nacht van zaterdag op zondag).
De wijken die in een ring rond de binnenstad liggen zijn autoluw op zaterdag en zondag. De zuidkant van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern zijn alleen autoluw op zondag.

ONDERNEMERS

Zorginstellingen in de stad zijn aangeschreven en met hen zijn afspraken gemaakt. Zij kunnen een vignet aanvragen. Ook ondernemers voor wie het strikt noodzakelijk is om het autoluwe gebied in te rijden, kunnen een vignet aanvragen.

BEZOEKERS

Bezoekers van buiten de stad die bij de Tour willen komen kijken of een bezoek willen brengen aan bewoners die in het autoluwe gebied wonen, kunnen dus géén vignet aanvragen. Zij moeten met het OV, te voet of met de fiets komen. Als ze toch met de auto komen, kunnen ze parkeren in de speciale transferia aan de rand van de stad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.