Tourgemeente Oudewater betaalt Utrecht geen cent

OUDEWATER/MONTFOORT - Oudewater gaat definitief geen financiële bijdrage leveren aan de Utrechtse Tourorganisatie. Dat laat wethouder Bert Vermeij weten aan RTV Utrecht. Montfoort voelt er ook weinig voor, maar beslist pas dinsdag. Krimpenerwaard liet eerder al weten niets te betalen.
Oudewater en Montfoort liggen langs het parcours van de tweede etappe op zondag 5 juli. De Utrechtse organisatie van Le Grand Départ heeft alle doorkomstgemeenten om een bijdrage van 15.000 euro gevraagd, onder meer voor een verkeersplan en het plaatsen van hekken.
"Bij ons is er geen draagvlak", zegt wethouder Vermeij. "We hebben al eigen kosten gemaakt op het gebied van verkeersveiligheid en parkeervoorzieningen. Daarnaast moeten we zorgen voor een goede communicatie aan de inwoners. Een deel van de stad is immers afgesloten en een belangrijke doorgaande weg gaat dicht." Volgens Vermeij hebben religieuze bezwaren tegen een Touretappe op zondag geen enkele invloed gehad op het besluit om geen bijdrage te leveren.
Utrecht is teleurgesteld. Projectdirecteur Martijn van Hulsteijn: "Ik denk dat de Tour heel veel voor Oudewater kan betekenen. Oudewater bestaat dat weekend 750 jaar en dit is de kers op de taart. Bovendien wordt de stad ook uitgebreid in beeld gebracht."

Tourgemeente Oudewater betaalt Utrecht geen cent
Interview met wethouder Vermeij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.