Utrecht praat met bewoners over Noordelijke Randweg

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat met bewoners in gesprek over de aanpak van de Noordelijke Randweg Utrecht. De drukke weg langs Overvecht heeft nu drie grote rotondes met verkeerslichten en dat moet anders.
Het gaat om de Karl Marxdreef, de Albert Schweitzerdreef en de Einthovendreef. In de spits is het op de weg vaak druk en staan er veel auto's voor de verkeerslichten te wachten. In de nieuwe plannen moet het verkeer altijd door kunnen rijden.
De plannen worden gemaakt om Utrecht beter bereikbaar te maken, maar zou ook de luchtkwaliteit verbeteren. De rondweg zou eerder al worden aangepakt, maar in 2013 werd de geldkraan dichtgedraaid door het ministerie.
Inmiddels is er toch geld vrijgekomen en wil de gemeente de plannen oppakken. Om daarmee een frisse start te maken nodigen ze omwonenden aan zich aan te melden voor een adviesgroep. Bewoners willen het liefst een doorgaande weg onder de grond, maar de gemeente heeft daar niet genoeg geld voor en wil fly-overs aanleggen.
In 2020 moeten de werkzaamheden starten en twee jaar later moeten de aanpassingen op de rondweg klaar zijn. In totaal is er 180 miljoen euro beschikbaar voor de aanpassingen. Op 30 juni is de eerstvolgende bijeenkomst voor omwonenden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.