Drie Nederlanders omgekomen bij busongeluk in Portugal

ALBUFEIRA - Door een ongeval met een bus met Nederlandse toeristen in Portugal zijn drie mensen om het leven gekomen. Ook een groot aantal mensen raakte gewond, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens reisorganisatie TUI gaat het om Nederlanders uit alle delen van het land.
Het ongeluk met de Nederlandse toeristenbus gebeurde vlak na middernacht Nederlandse tijd. De bus was op weg van het vliegveld Faro naar de plaats Portimao, om de reizigers naar hun hotel te brengen. De 34 passagiers waren eerder met een vlucht van ArkeFly naar Portugal gevlogen.
Volgens een woordvoerster van reisorganisatie TUI Nederland zaten er 34 Nederlanders in de bus: 28 hadden geboekt bij Arke en zes bij Holland International. TUI is aan het inventariseren wat precies de toestand van alle passagiers is.
SOS International en reisorganisatie TUI hebben een telefoonnummer geopend voor familieleden die informatie willen over de slachtoffers van het ongeval. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0800-0990099.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.