Slot Zeist in de verhuur

ZEIST - Slot Zeist moet in de toekomst ruimte gaan verhuren aan innovatieve ondernemers. Dat is één van de plannen die vanavond gepresenteerd wordt aan de gemeenteraad van Zeist.
Een groep enthousiaste bewoners is de afgelopen tijd bezig geweest om een toekomstplan voor het Cultureel Erfgoed uit te werken. "Een van de plannen is om de zijvleugels te verhuren", zegt Jan Egas van SlotLab zoals de groep inwoners zich noemt.
De gemeente Zeist heeft de 30 bewoners gevraagd mee te denken. "Op dit moment zien we vooral rode cijfers", zegt wethouder Fluitman. "We hebben de samenleving gevraagd om met een plan te komen. We zullen dit plan zeker meenemen en er serieus naar kijken".

FESTIVAL

Naast het verhuren van de zijvleugels oppert SlotLab ook om het terrein en het slot toegankelijker te maken voor het publiek. "Je zou dan aan culturele festivals kunnen denken", aldus Egas. De betrokken inwoners vinden wel dat het cultuur historische aspect van Slot Zeist moet blijven bestaan. Met dit plan heeft een nieuwe uitbater handvaten om het slot te runnen en financieel rendabel te maken.
De gemeenteraad moet uiteindelijk nog instemmen met het plan. "Maar omdat het plan uit de samenleving komt, kan het nu al op veel steun rekenen", voegt de wethouder toe.

Verslaggever Rik Dogger bij Slot Zeist (1)
Verslaggever Rik Dogger bij Slot Zeist (2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.