Gevaarlijk speelgoed verkocht bij Trekpleister

RENSWOUDE/UTRECHT - Baby's moeten niet met het speelgoed Mobile Phone en Car Alarm van het merk Megcos spelen. De meegeleverde batterijen kunnen lekken, waardoor er gevaarlijke chemicaliën kunnen vrijkomen. Ook is het geluid van het speelgoed te hard, wat gehoorbeschadiging kan veroorzaken.
Drogisterijketen Trekpleister, met het hoofdkantoor in Renswoude, heeft een waarschuwing uitgedaan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de waarschuwing overgenomen.
"Op de veelkleurige kunststof producten en verpakking staat de merknaam Megcos. De Mobile Phone heeft een foto frame. Het Car Alarm heeft de vorm van een auto, waaraan een hanger met sleutel is bevestigd. Op de telefoon en de auto zitten toetsen", aldus de poster van de drogist.
De speelgoedjes zijn vanaf 2 juni dit jaar voor 2,99 euro verkocht bij Trekpleister. Op de verpakking staat de EAN-code 98266012967 (Mobile Phone) of 98266012974 (Car Alarm). Mensen die de speeltjes hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar de winkel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.