Voedselbanken kampen met grote tekorten

WOERDEN/WOERDEN - Voedselbanken in onze provincie hebben steeds meer moeite om de kratten vol te krijgen. Doordat fabrieken efficiënter zijn gaan produceren, blijven er minder overschotten over. De voedselbank in Woerden is sterk afhankelijk van het distributiecentrum in Rotterdam, maar daar kwam de afgelopen weken niks vandaan.
Ook de strengere eisen die de Voedsel en Warenautoriteit hanteert, spelen de voedselbanken parten. "Er wordt heel streng gecontroleerd", vertelt voorzitter van de voedselbank in Woerden Dick van der Snoek. "Net als bij restaurants mogen producten die niet goed gekoeld zijn niet aan de mensen gegeven worden."

TEMPERATUUR

Voor de vrijwilligers is het hierdoor soms lastig werken. Ben Gussinklo, vrijwilliger bij de voedselbank in Woerden: "Melk moet een temperatuur van ongeveer 6 graden hebben, maar als je op drie adressen moet bezorgen en je hebt het pak in je auto, dan kan de temperatuur stijgen."
Net als Woerden krijgen voedselbanken in Montfoort, Oudewater en de Ronde Venen minder producten uit Rotterdam. Ook de voedselbank in Zeist ziet de pakketten ook steeds kariger worden.

Reportage uit U Vandaag over de problemen bij de voedselbanken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.