Opnieuw zwaargewonde pony in de wei

© Caspar Huurdeman
SOEST - In Soest is donderdagmiddag een pony zwaargewond aangetroffen in een wei aan de Jachthuizenlaan. Het dier is gewond aan de geslachtsdelen. De verwondingen zijn dezelfde als die eerder bij paarden en pony's werden aangetroffen. Vermoedelijk is er een dierenmishandelaar aan het werk.
De recherche heeft met hulp van de veearts een onderzoek ingesteld. Het terrein waar het dier liep is tijdelijk afgezet voor sporenonderzoek en een politiehelikopter heeft het gebied van boven verkend. De eigenaar zegt op Facebook dat er volgens de dierenarts overduidelijk sprake is van mishandeling.
Inmiddels zijn er in heel Nederland tientallen paarden en pony's gevonden met verwondingen aan de geslachtdelen. In veel gevallen is het zeker dat het gaan om een mishandeling door mensen, maar een dader is nog niet gevonden. Zinloos Geweld tegen Dieren heeft een meldpunt ingesteld.
Vorige week werd een merrie in Leusden aangetroffen met verwondingen aan de geslachtsdelen. Mogelijk heeft een dierenbeul toegeslagen. De politie kon daar nog geen uitspraken over doen omdat het onderzoek naar de verwondingen nog loopt.
Eerder deze maand kwamen behalve uit Leusden ook meldingen uit Oudewater en Harmelen.

Opnieuw zwaargewonde pony in de wei

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.