Taakstraf oud-penningmeester studentenorganisatie

UTRECHT - Een voormalige penningmeester van het Overleg Studieverenigingen Hogeschool Utrecht is veroordeeld tot een taakstraf voor het verduisteren van in totaal 8.160 euro van de stichting. Dat meldt Trajectum, het nieuwsblad van Hogeschool Utrecht.
De tweedejaars student drukte van januari 2012 tot en met mei 2014 het geld achterover. De diefstal kwam aan het licht nadat een nieuwe penningmeester was aangetreden.
De student bekende aan de politierechter dat hij het geld had gestolen en betuigde spijt aan zijn medebestuursleden. Hij gaf als reden aan dat hij in geldnood zat.

TAAKSTRAF

Justitie wilde hem voor drie maanden achter tralies, maar omdat hij het geld dan niet zou kunnen terugbetalen, eiste het Openbaar Ministerie een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf, schrijft het studentenblad.
De politierechter legde de oud-penningmeester een taakstraf op van 120 uur, waarvan zestig voorwaardelijk. Ook moet hij het gestolen geld binnen drie jaar terugbetalen.
De student krijgt geen voorwaardelijke celstraf, zoals Justitie eiste, want dan zou hij een strafblad krijgen. Dat zou hem in zijn latere loopbaan flink kunnen hinderen en dat vond de rechter een te zware straf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.