RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minder huizen op Defensieterrein Merwedekanaal

UTRECHT -

De gemeente Utrecht past de woningbouwplannen voor het voormalige Defensieterrein aan het Merwedekanaal aan. Het college van B en W wil er een duurzame, autoluwe wijk bouwen met minder woningen dan eerder gedacht en daarom gaat het oude plan uit 2008 in de prullenbak.

Het terrein is inmiddels in handen van de gemeente. Samen met BPD ASR (het voormalig Bouwfonds) werkt het stadsbestuur nu aan een nieuwe visie. Er moeten zo'n 400 tot 500 woningen komen, waarvan zo'n tweederde eengezinswoningen en een derde appartementen.

Volgens het stadsbestuur lag de ontwikkeling van het terrein een tijd lang stil omdat de grond gesaneerd moest worden. Nu dat achter de rug is, blijkt de woningbehoefte anders te zijn dan die van zeven jaar geleden.

Hoe de nieuwe wijk aan de Overste den Oudenlaan er precies uit moet komen te zien, is nog onbekend. Omwonenden kunnen op 2 juli meepraten over de inrichting van het grote terrein.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -