Helderheid over toekomst taxibedrijf Klomp Groepsvervoer

UTRECHT - Vrijdag wordt duidelijk of Klomp Groepsvervoer een doorstart krijgt. Het noodlijdende taxibedrijf zit in financiële problemen en is in gesprek met een investeerder.
Door de geldproblemen hebben chauffeurs bij het vervoersbedrijf afgelopen maand geen salaris ontvangen. Donderdagavond waren chauffeurs van het bedrijf op het stadhuis in Utrecht om hun zorgen te delen. Klomp vervoert elke dag 600 gehandicapte leerlingen in Utrecht, Soest en Zeist. Het is onduidelijk welke opdrachten er na de zomer liggen, als het groepsvervoer in andere handen overgaat.

RAADSLEDEN

In Utrecht maken raadsleden zich zorgen over de banen van de chauffeurs. Donderdagavond sprak onder meer D66 op het stadhuis met een delegatie van de chauffeurs.
Ook de chauffeurs maken zich grote zorgen over hun toekomst, nu het groepsvervoer in de stad Utrecht overgaat naar Connexxion. D66-raadslid Arjan Kleuver heeft de zorgen van de chauffeurs aangehoord. Hij wil eerst afwachten wat het lot van het Edense taxibedrijf is, voordat hij actie kan ondernemen.

Een van de chauffeurs over de misstanden bij Klomp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.