Oppascursus IJselstein brengt babysitten op hoger niveau

IJSSELSTEIN - Stichting Pulse organiseert in IJsselstein een oppascursus voor jonge babysitters. Het is de eerste keer dat zo'n cursus in de provincie wordt georganiseerd. Donderdag vond de eerste van de vier cursusavonden plaats.
Met de oppascursus wil Pulse jonge meiden inzicht geven in wat er komt kijken bij het oppassen en wat te doen bij eventuele gevaren. De zeventien deelnemers van 12 tot 18 jaar kregen donderdag een map vol informatie en bepaalden aan de hand van stellingen wat een goede oppas is.

AFSPRAKEN

Tijdens de avonden wordt aandacht besteed aan EHBO-procedures en wat te doen als een kind ineens ziek wordt. Ook krijgen de deelnemers meer informatie over hoe ze met moeilijk gedrag van kleintjes moeten omgaan en hoe ze duidelijke afspraken kunnen maken met ouders.
Bij afronding van de cursus krijgen de oppasmeiden een diploma. Stichting Pulse hoopt dat ze hiermee een streepje voor hebben op andere oppassers. Als blijkt dat er nog meer belangstelling is, dan wordt in het najaar nog een oppascursus gegeven.

In IJsselstein nemen zeventien meiden deel aan de oppascursus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.