Politie toont beelden moord Valkenswaard op tv

UTRECHT - De politie gaat beelden publiceren van een moord in Noord-Brabant waarvan de sporen naar Utrecht leiden. Bij het misdrijf werd een auto met valse kentekenplaten gebruikt. Zowel de auto als de nummerborden waren in Utrecht gestolen.
In de ochtend van 31 december werd een 33-jarige man dood gevonden in zijn bedrijf in Valkenswaard. Onderzoek wees uit dat hij was neergeschoten. In Opsporing Verzocht op NPO1 en in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht worden beelden getoond van het schietincident, de schutter en de vermoedelijke vluchtauto.
De auto, een zwarte Volkswagen Golf, werd twee weken na de moord uitgebrand teruggevonden. De auto was eind oktober of begin november gestolen aan het Lepelenburg in Utrecht. De kentekenplaten bleken afkomstig van een diefstal half december aan de Vulcanusdreef in Overvecht.
De politie Oost-Brabant heeft een team van zo'n twintig rechercheurs op de zaak gezet. Vanwege de duidelijke link met Utrecht en omgeving is de hulp van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld ingeschakeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.