Minister overweegt politieacties rond Tourstart te verbieden

UTRECHT - Minister Van der Steur van Veiligheid overweegt naar de rechter te gaan als agenten inderdaad actie gaan voeren tijdens de Tour-start. Hij wil de demonstratie mogelijk verbieden.
De politiebonden kondigden deze week acties aan bij grote evenementen, waaronder de Tour-start in Utrecht. Wat de acties precies inhouden, is nog niet bekend. "Het gaat wel om acties die wat te betekenen hebben", zei Albert Springer van politiebond NPB. "Het gaat niet om spandoeken."
Van der Steur benadrukt dat agenten recht hebben op demonstreren, maar ook dat de veiligheid niet in het geding mag komen. De bonden bestrijden dat wielrenners en toeschouwers in Utrecht gevaar zullen lopen. Ze willen een betere cao voor agenten.

VERBIEDEN

"Uiteindelijk zou het zo kunnen zijn dat als we vinden dat de actie de veiligheid van de samenleving in gevaar brengt, we de rechter vragen die actie te verbieden", zegt Van der Steur tegen de NOS.
Eerder slaagde de overheid erin politieacties door de rechter te laten verbieden toen agenten wilden demonstreren tijdens de cybertop in Den Haag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.