Honderden stakers in Bunnik voor cao Metaal

BUNNIK - In Bunnik zijn vrijdag honderden metaalwerkers naar een landelijke actiedag gekomen. De installateurs en liftbouwers staken voor een betere cao. Volgens vakbond FNV Metaal zijn er 450 actievoerders bij elkaar. Ook in Noord-Friesland hebben metaalarbeiders het werk neergelegd. Het is de vierde stakingsdag in de sector dit jaar.
De bonden vinden dat de werkgevers meer loon moeten bieden. Ook willen ze betere regelingen voor invulling van de arbeidstijden.
In Bunnik haalde de vakbond uit naar het salaris van de topman van technisch installatiebedrijf Imtech. "Topman Gerard van de Aast geeft zichzelf een loonsverhoging van 43 procent. Zijn personeel, wat vandaag staakt in Bunnik, op de landelijke stakingsdag, is hem geen 3 procent loonsverhoging waard. Dit tart iedere fatsoensnorm", aldus FNV Metaal.
Imtech spreekt tegen dat het inkomen van de topman flink gestegen zou zijn. "Dit bericht is pertinent onjuist", stelt een woordvoerster van het bedrijf.
"Er is van verhoging van het salaris geen sprake geweest. Het senior management van Imtech, inclusief de raad van bestuur, heeft zich aan de nullijn gecommitteerd. Zoals te lezen is in het jaarverslag is het vaste salaris in 2014 gelijk gebleven aan het salaris van 2013. De variabele beloning is gedaald in 2014."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.