Onzekerheid ouders en chauffeurs Klomp duurt voort

UTRECHT - Er is nog geen duidelijkheid over het noodlijdende taxibedrijf Klomp Groepsvervoer een doorstart krijgt. Dat laat het bedrijf weten. Chauffeurs melden aan RTV Utrecht dat er al wel een besluit is gevallen en dat mogelijk 300 mensen hun baan gaan verliezen.
Volgens CNV-bestuurder Peter de Ridder heeft hij vrijdag een aangetekende brief gekregen van Klomp om dinsdag om 10.00 uur te komen praten over het collectief ontslag van de (part-time) chauffeurs.
Vrijdag zou meer bekend worden over een mogelijke doorstart, maar het bedrijf zegt vrijdagmiddag dat de gesprekken met de investeerder nog niet zijn afgerond. OVer mogelijke ontslagen wil het bedrijf niets zeggen.

SALARIS

Door de geldproblemen hebben chauffeurs bij het vervoersbedrijf afgelopen maand geen salaris ontvangen. Ook maken de chauffeurs maken zich grote zorgen over hun toekomst, nu het groepsvervoer in de stad Utrecht overgaat naar Connexxion.
Donderdagavond waren chauffeurs van het bedrijf op het stadhuis in Utrecht om hun zorgen te delen met raadsleden. Die kunnen weinig doen, zolang niet duidelijk is wat de status van het bedrijf is.
Klomp vervoert elke dag 600 gehandicapte leerlingen in Utrecht, Soest en Zeist. Voor ouders kan een faillissement betekenen dat er geen vervoerder beschikbaar is voor hun kinderen totdat Connexxion de opdracht na de zomer overneemt.

Onzekerheid bij taxibedrijf Klomp Groepsvervoer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.