Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 13

UTRECHT - Het Tourblok komt deze week vanaf het Domplein. Deze plek zorgt voor iconische beelden op 5 juli, als het peloton onder de Dom door rijdt. Dit is één van de vele hoogtepunten van de Tourstart in Utrecht. Er staan in de stad inmiddels verschillende versierde bomen. Waar komen deze versieringen vandaan en wie zit erachter?
Verder aandacht voor een bijzondere documentaire. Een aantal studenten journalistiek maakte een verhaal over hoe de Tour naar Utrecht kwam. Ze spraken ondermeer met alle betrokkenen en waren ook te gast bij RTV Utrecht. Tijdens een interview met Tourbaar Christian Prudhomme en Burgemeester Jan van Zanen keken de studenten mee achter de schermen.
Van radiopresentatrice Conny Kraaijenveld horen we hoe luisteraars tribunekaarten kunnen winnen voor de Tour op Radio M Utrecht. Tenslotte aandacht voor de allerkleinsten die werken aan hun Tourgevoel op de loopfiets.
Bij technisch bedrijf Stork in Utrecht kwamen deze week allerlei bijzondere fietsen aan. Vanuit de hele wereld werkten werknemers van Stork aan bijzondere creaties uit restafval van de fabriek. En daar zitten de meest bijzondere creaties tussen. Maar of ze ook lekker fietsen?

Tourblok De Ronde van Utrecht, aflevering 13

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.