Utrechtse kroegen experimenteren met frisfeesten voor tieners

UTRECHT - Drie kroegen in Utrecht gaan alcoholvrije feesten organiseren voor tieners vanaf 15 jaar. Stairway to Heaven, de Winkel van Sinkel en De Beurs zullen eens in de maand een zogeheten frisfeest op het programma zetten.
De kroegen doen dat op verzoek van burgemeester Van Zanen. Die vroeg zich af waar jongeren nog uit kunnen gaan, als ze overal geweigerd worden omdat er alcohol wordt geschonken. Om te voorkomen dat de tieners op straat gaan rondhangen, ging hij in gesprek met Utrechtse uitbaters.
Kroegbaas Henk Westbroek van Stairway ziet wel wat in het plan. "Zo kunnen we jongeren leren dat je ook uit je dak kunt gaan zonder dat je je lam hebt gezopen", aldus de eigenaar van Stairway. "En dat zag ik, want ik spuug er niet in."

VERDIENEN

Westbroek verwacht niet veel te verdienen aan de frisfeesten. "Jongeren hebben niet zoveel te besteden en ik kan wel verklappen dat er veel zijn die in het toilet water gaan drinken." Hij is dan ook blij dat de dj voor niks komt draaien. "Er moet geld bij, maar het is gewoon leuk om te doen."
Volgens Westbroek wordt in heel Nederland gekeken naar het Utrechtse experiment. Als dit een succes wordt in Utrecht, dan gaan andere grote steden precies hetzelfde doen", zegt hij. "We zijn een pilotproject geworden." Hij hoopt dat als het een succes wordt, er ook andere zaken aanhaken.
De Grand opening van de Utrechtse frisfeesten is in Stairway op 9 juli met DJ Tony Junior. Daarna geeft Westbroek het stokje door aan de Winkel van Sinkel, die weer het stokje doorgeeft aan De Beurs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.