Drugsonderzoek na dollemansrit

NIEUWEGEIN/UTRECHT - De man die vrijdag werd aangehouden na een bizarre achtervolging door Utrecht en Nieuwegein wordt verdacht van poging tot doodslag. Onderzocht wordt of de 43-jarige inwoner van Rhenen onder invloed was van alcohol en/of drugs.
Een agent in vrije tijd zag rond 17.00 uur dat de bestuurder op de Waterlinieweg diverse verkeersovertredingen pleegde en lichtte zijn collega's in.
Agenten in opvallende politieauto's zagen de automobilist even later rijden. Toen ze hem een stopteken gaven, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Om uit handen van de politie te blijven botste hij tegen de politieauto's. Bovendien reed hij in het Nieuwegeinse Vreeswijk dwars over een terras van een pizzeria en botste op auto's met inzittenden.

SPOOKRIJDEN

De man dreigde daarna tegen het verkeer in de A27 op te rijden. Agenten besloten vervolgens om hun auto ervoor te zetten zodat hij wel moest stoppen. Daarna werd de man met het nodige geweld uit de auto gehaald en gearresteerd. Eén agent raakte lichtgewond. Vier politieauto's raakten bij de achtervolging beschadigd .

DRUGS

De man werd na zijn arrestatie onderzocht door ambulancepersoneel en voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar wordt ook onderzocht of hij onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Na deze onderzoeken zal de inwoner van Rhenen worden ingesloten voor onderzoek en verhoor. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Hij wordt ook nog verdacht van het plegen van verkeersovertredingen waardoor gevaar, hinder en schade ontstond.

Politiewoordvoerder Mieke Kort over de wilde achtervolging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.