RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Na achtervolging aangehouden bestuurder "compleet doorgedraaid"

1/3
NIEUWEGEIN/UTRECHT -

De wilde achtervolging in Nieuwegein is vrijdagmiddag gefilmd door RTV Utrecht. Een verslaggever van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld was op pad met de politie toen de bestuurder van een Volkswagen Golf een waas voor de ogen kreeg. "Hij was compleet doorgedraaid."

De 43-jarige inwoner van Rhenen was op de Waterlinieweg in Utrecht betrapt op een aantal verkeersovertredingen en weigerde te stoppen voor de politie. Een achtervolging leidde naar het Nieuwegeinse Vreeswijk. De bestuurder van de Golf ramde daar meerdere auto's en reed over een terras om uit handen van de agenten te blijven.


DODEN

"We mogen blij zijn dat niemand ernstig gewond is geraakt", zegt verslaggever Remco Andringa, die de achtervolging filmde. "Zoals deze man reed, hadden er met gemak doden kunnen vallen."

De man wilde daarna tegen het verkeer in de A27 op rijden. Agenten besloten vervolgens om hun auto ervoor te zetten zodat hij wel moest stoppen. Met vijf man sterk slaagde de politie erin de Rhenenaar aan te houden. Hij verzette zich hevig.


DOORGEDRAAID

Andringa: "Hij was compleet doorgedraaid. Ik zag hem zitten achter het stuur en al rijdend was hij aan het schreeuwen, gillen en met zijn hoofd alle kanten op aan het schudden. Hij werd door een aantal agenten in bedwang gehouden toen hij werd afgevoerd, hij was echt door het dolle."

Uiteindelijk raakten vier politiewagens beschadigd. Eťn agent raakte gewond. De bestuurder van de Volkswagen Golf wordt verdacht van poging tot doodslag. Onderzocht wordt of hij onder invloed was van drugs en/of alcohol.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -