Verborgen camera bewijst: Veel meer sekshotels in Utrecht

UTRECHT - In zeker negen Utrechtse hotels vindt illegale prostitutie plaats. Dat zegt Fabian Emmen, eigenaar van het Economy Hotel aan de Balijelaan in Utrecht.
Zijn hotel werd in december vorig jaar gesloten nadat de gemeente vaststelde dat er illegale prostitutie plaatsvond. Om te bewijzen dat dat niet alleen daar gebeurt, heeft hij seksdates geregeld in andere hotels. Die dates filmde hij met een verborgen camera.
In één van de filmpjes is te zien dat Emmen een seksafspraak heeft met een man en een vrouw. Dat is in het Holiday Inn-hotel in Papendorp. In een ander filmpje vertelt een prostituee dat ze werkt vanuit het Court Hotel en andere hotels in de stad.
De beelden die Emmen heeft gemaakt, gebruikt hij in een rechtszaak tegen de gemeente, die zijn hotel definitief wil sluiten. Die zaak dient dinsdag.

ONOVERKOMELIJK

"Het is niet de bedoeling met mijn bewijsmateriaal hotels in diskrediet te brengen", benadrukt Emmen. "Integendeel: Al het materiaal moet duidelijk maken dat illegale prostitutie in vrijwel alle hotels voorkomt en dat hotels dit niet kunnen voorkomen."

SLUITING

De gemeente stelde vorig jaar via een mystery guest die zich voordeed als klant vast dat er sprake was prostitutie in het Economy Hotel. Eigenaar Emmen deed er naar eigen zeggen juist alles aan om prostitutie in zijn zaak te voorkomen. Hij zou regelmatig klanten weigeren, soms met ruzie tot gevolg omdat de klant helemaal geen prostituee is.

Fabian Emmen over de geheime opnames die hij maakte.
Verborgencamerafragment dat Emmen maakte in het Holiday Inn-hotel in Papendorp.
Dit filmpje maakte Emmen in het Court Hotel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.