Horecawereld boos over undercoveractie sekshotels Utrecht

UTRECHT - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is helemaal niet blij met de undercoveractie van Fabian Emmen, die geheime seksdates regelde in hotels en die stiekem filmde. De eigenaar van het Economy Hotel in Utrecht deed dit om te bewijzen dat niet alleen in zijn hotel illegale prostitutie plaatsvindt.
"De werkwijze van deze hotelier vinden wij zeer ongepast en zeer discutabel", zegt KHN-woordvoerder Joris Prinssen. "Hoteliers zijn verbolgen over zijn werkwijze".
Emmen maakte in negen verschillende hotels afspraken met prostituees. De beelden die hij van die afspraakjes maakte, gebruikt hij in de rechtszaak tegen de gemeente.

BEROEP

Utrecht sloot vorig jaar zijn hotel aan de Balijelaan nadat een mystery guest er in slaagde een seksafspraak te regelen. Dinsdag dient zijn zaak in hoger beroep in de Utrechtse rechtbank.
"De hotels in Nederland zijn steeds alerter op de signalen die duiden op illegale prostitutie", benadrukt Prinssen. "Zo is er onlangs nog door een oplettende hotelmedewerker een dame gered uit de handen van mensenhandelaren. Liever zien hotels helemaal geen prostitutie in hun bedrijven, maar dat is in de praktijk niet altijd te voorkomen".

Fabian Emmen legt uit waarom hij zijn verborgencamera-actie deed.
Verborgencamerafragment dat Emmen maakte in het Holiday Inn-hotel in Papendorp.
Dit filmpje maakte Emmen in het Court Hotel.
Gesprek met Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland over prostitutie in hotels

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.