Woerden kiest nieuw afvalsysteem

WOERDEN - De 'klikostemmen' in Woerden zijn geteld. In de zoektocht naar een beter afvalinzamelingsysteem kiezen de inwoners massaal voor een gedeeltelijke teruggave van de afvalstoffenheffing aan het eind van het jaar.
Van 8 tot 12 juni konden Woerdenaren stemmen op één van drie inzamelsystemen die mogelijk zijn om het restafval terug te dringen en het scheiden van herbruikbare grondstoffen te verbeteren.
57 procent van de inwoners heeft een stem uitgebracht; ruim 75 procent koos voor optie B. Een systeem dat beter afval scheiden beloont met een gedeeltelijke teruggave van de afvalstoffenheffing aan het eind van het kalenderjaar.

TEVREDEN

Volgens wethouder Margot Stolk laat de stemming zien dat afvalinzameling erg leeft bij de inwoners. "Ruim de helft van de huishoudens heeft de moeite genomen om met het plakken van stickers op de kliko te stemmen. Dat is een geweldig aantal. De uitkomst gaat nu naar de raad die uiteindelijk beslist, maar ik ga er vanuit dat ze de uitslag respecteren."

INVOERING

De raad neemt in september een definitief besluit over het nieuwe afvalinzamelsysteem. Na het raadsbesluit gaat de gemeente aan de slag met de invoering ervan. Zo moeten alle kliko's van een speciale chip worden voorzien. De verwachting is dat in januari 2017 kan worden gestart met de nieuwe manier van inzamelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.