RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Verscheur boetes Utrechtse milieuzone"

1/2
UTRECHT -

De bonnen die onterecht zijn uitgeschreven voor de Utrechtse milieuzone moeten worden verscheurd. Dat eist het CDA in Utrecht nadat RTV Utrecht had aangetoond dat er opnieuw grote fouten zijn gemaakt met het plaatsen van verbodsborden rond de milieuzone.

Op diverse plekken in de stad rijden auto's een fuik binnen als ze bij de milieuzone komen. Zodra bestuurders een bord zien dat doorrijden verbiedt, is er geen enkele mogelijkheid meer om af te slaan of om te keren. De automobilisten krijgen daarna onherroepelijk een bekeuring via de camera's die bij de randen van de milieuzone staan.

Dergelijke fuiken zijn er onder andere in de Kruisstraat, bij de parkeergarage, maar ook bij de drukste invalsweg van de stad: de Weg der Verenigde Naties.


ONLEESBAAR

Op die laatste weg staat het verbodsbord ruim 120 meter na de laatste afslag. Eerder al toonde RTV Utrecht aan dat veel borden niet leesbaar zijn omdat ze te ver van de weg staan of verstopt zijn achter bouwhekken.

De gemeente laat in een reactie weten niets te veranderen aan de borden. Het college is ook niet van plan de boetes te verscheuren en benadrukt dat de regels van de milieuzone bij iedereen bekend moeten zijn.

Juridisch specialisten denken dat automobilisten met een bekeuring bij de rechter hun gelijk kunnen halen. Het CDA wil het niet zo ver laten komen, de partij vindt dat de gemeente zelf die bekeuringen moet verscheuren. De PvdA in Utrecht noemt de hele gang van zaken "knullig".Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -