Man aangehouden na melding vuurwapen in Amersfoort

AMERSFOORT - De politie heeft dinsdagmiddag in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier een man aangehouden na een melding van een man met een vuurwapen. Dat zorgde dinsdagmiddag voor veel consternatie in de buurt. De politie meldde later op de avond dat er geen vuurwapen is aangetroffen.
Twee straten werden deels afgezet en er was veel politie op de been. Zes leden van een arrestatieteam gingen appartementencomplex de Puntenburg binnen op zoek naar een mogelijke andere verdachte, maar die is niet gevonden.
De aangehouden man werd geblinddoekt afgevoerd. Hij zat in een woning naast een snackbar, melden getuigen aan onze verslaggever ter plekke.

AFZETTING

Een deel van de Noordewierweg en de Puntenburgerlaan was lange tijd afgezet met linten, maar is inmiddels weer vrijgegeven. De politie benadrukt dat er niet is geschoten.
Bewoners van de flat aan de Puntenburgerlaan mochten hun complex niet uit, zegt een buurtbewoner tegen RTV Utrecht. Iemand die in de Action stond, vertelt dat alle klanten via de achterdeur de winkel moesten verlaten. "'Is het een oefening', riep ik nog. Maar toen waren ze de rolluiken al naar beneden aan het doen en bleek dat het serieus was."

Bingo FM-presentatrice Sonja van Stek was in de Action tijdens de ontruiming.
Man aangehouden na vuurwapenincident Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.