18 jaar cel voor moord Nieuwegeinse Rianne Brouwer

NIEUWEGEIN - De rechtbank in Maastricht heeft de 29-jarige Djeylan P. veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar wegens doodslag op de toen 27-jarige Nieuwegeinse Rianne Brouwer in haar appartement in Maastricht.
P., afkomstig uit het Belgische Waremme, bracht de promovenda met vier messteken om het leven toen zij hem op 30 mei 2014 betrapte tijdens een inbraak in haar nieuwe woning.
Het Openbaar Ministerie had eerder twintig jaar cel geëist wegens moord, maar de rechtbank achtte voorbedachten rade en daarmee moord niet bewezen. Volgens de rechtbank heeft drugsverslaafde P. de 27-jarige Rianne in haar woning gestoken, vervolgens vastgebonden en daarna opnieuw meerdere malen gestoken.
P. handelde volgens de rechtbank zeker bij de laatste drie steken in paniek, maar wel met de opzet haar te doden. P. doodde Rianne volgens de rechtbank om haar sleutels te kunnen bemachtigen en zo via de voordeur weg te kunnen komen.
De rechtbank kende verder een schadevergoeding van ruim 1800 euro toe aan de ouders van het slachtoffer.
De Nieuwegeinse was op die fatale dag aan het verhuizen naar haar nieuwe woning. Die verhuizing was eigenlijk al rond, toen Rianne nog even terug de woning in ging. Haar vader wachtte beneden, maar zij kwam niet terug. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij zijn dochter stervend in het bloed en een hem vreemde man die daarop vluchtte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.