RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrecht volgt Tourparkeerders met mobiele wifi-posten

UTRECHT - De gemeente Utrecht zet mobiele wifi-posten in om het verkeer rondom de Tourstart in kaart te kunnen brengen. De wifi is niet toegankelijk voor het publiek zelf, maar moet parkeerwachters toegang tot een centraal registratiesysteem geven.

Het bedrijf Elementa zorgt ervoor dat er overal in de buurt van de megaparkeerplaatsen rond de stad een verbinding wordt opgezet, zodat controleurs elke auto die parkeert kunnen invoeren in een systeem. Dat systeem wordt vanuit een controlepost in Utrecht gevolgd. Hiermee moet duidelijk worden welke parkeerplaatsen het meest worden gebruikt en er waar mogelijk een ander parkeeradvies moet worden gegeven aan bezoekers van het wielerevenement.

Wifi-leverancier Elementa moest op sommige plekken inventief zijn omdat de mogelijkheden bij bepaalde plekken beperkt zijn. Zoals op de parkeerplaats in Groenekan, waar tussen de Voordorpsedijk en Biltse Rading alleen een weiland voor handen is om te parkeren. Het bedrijf heeft daarom een verbinding opgezet vanaf het provinciehuis enkele kilometers verderop. Met speciale apparatuur kan het internetsignaal over grote afstand verstuurd worden.

Het bedrijf benadrukt dat alle verbindingen veilig en adequaat zijn en dat hackers geen kans hebben om het verkeerssysteem plat te gooien.

De andere transferia zijn The Wall, Papendorp, Strijkviertel, Uithof, Blokhoeve (Nieuwegein) en Bunnik. Bij Papendorp, The Wall en in Strijkviertel wordt de hulp in geroepen van ondernemers en kantoren om hun verbinding ter beschikking te stellen zodat vanaf daar een internetverbinding naar de parkeercontroleurs gebracht kan worden.


Bezoek ook:
- De parkeeropties op de RTV Utrecht Tourkaart

Lees ook
Nieuwsoverzicht