Utrechtse politiek: Pak illegale hotelprostitutie aan

UTRECHT - Illegale prostitutie in Utrechtse hotels moet worden aangepakt. Dat zeggen politieke partijen in Utrecht, naar aanleiding van beelden die op RTV Utrecht zijn uitgezonden.
Op de beelden is zien is hoe prostituees werken vanuit hotels in de stad. De beelden zijn gemaakt door eigenaar Fabian Emmen van het Economy Hotel, dat werd gesloten wegens illegale prostitutie. Hij wil aantonen dat prostitutie in alle hotels voorkomt.
De PvdA is ervan overtuigd dat de prostitutie ook in andere hotels plaatsvindt en verwacht dat de politie wel actie onderneemt. "Wat ik hoor van de politie is dat ze zeggen dat sinds het Zandplad is gesloten, er meer capaciteit is voor onderzoek naar illegale prostitutie in hotels", zegt PvdA-raadslid Marleen Haage.
De VVD is blij met de beelden. "De methode is discutabel en ik begrijp dat andere hoteleigenaren hier niet blij mee zijn", zegt raadslid Queeny Rajkowski. "Maar het legt wel het probleem bloot." Ze wil van het gemeentebestuur en de politie weten wat eraan wordt gedaan.
In de gemeente Utrecht is prostitutie helemaal niet toegestaan in hotels, ook niet als prostituees een vergunning hebben. Volgens Koninklijke Horeca Nederland is het wel nogal een verschil of een prostituee met een vergunning werkt of wordt uitgebuit en gedwongen.

Gesprek met Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland over prostitutie in hotels

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.