Ruim duizend Airbnb-toeristen tijdens Tour, maar veel Utrechters vragen te veel

UTRECHT - Ruim duizend toeristen logeren tijdens de Tourstart in een Airbnb-accommodatie in Utrecht. Dat meldt het verhuurplatform voor particulieren tien dagen voor Le Grand Départ.
Hoewel Utrecht zich door de Tour heeft ontpopt tot één van de snelstgroeiende Airbnb-steden in Nederland, blijkt het aanbod de vraag te overstijgen: slechts een kwart van de Utrechtse accommodaties is verhuurd. Veel Utrechters lijken hun hand te overspelen. Zo zijn er in enkele gevallen prijsverschillen van bijna duizend euro zichtbaar tussen identieke woningen in dezelfde straat

ESSENTIEEL

"Net als bij andere grote evenementen biedt de Tour lokale bewoners de gelegenheid het beste van hun stad aan de buitenwereld te tonen, en tegelijkertijd iets extra's bij te verdienen. Het kiezen van de juiste vraagprijs is daarbij van essentieel belang", zegt Rens Schoorl, woordvoerder van Airbnb Nederland.
"Tijdens dit specifieke evenement signaleren we vooral veel prijsbewuste reizigers die op zoek zijn naar een authentieke ervaring tussen lokale bewoners. In Utrecht is dat terug te zien: appartementen en privékamers die voor een schappelijke prijs aangeboden worden, blijken het snelst geboekt te worden", zegt Schoorl.

SPEELKLOK

Opvallend is dat niet alleen particulieren een slaapgelegenheid op het platform aanbieden. Ook museum Speelklok, een voormalige kerk in het centrum van Utrecht, grijpt de Tour aan om een unieke slaapplaats beschikbaar te stellen á meer dan 1500 euro per nacht.
Airbnb is een online-community marktplaats voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Het platform is opgericht in 2008 in San Francisco, Californië. In Europa heeft Airbnb kantoren in Barcelona, Berlijn, Kopenhagen, Dublin, Londen, Milaan, Moskou en Parijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.