"Boetes milieuzone houden geen stand bij rechter"

UTRECHT - Veel bekeuringen voor de Utrechtse milieuzone houden geen stand bij de rechter. Dat zegt de Utrechtse strafrechtadvocaat Charles Starmans. De advocaat zegt dat dergelijke verboden duidelijk moeten worden aangegeven en bij de Utrechtse milieuzone is dat niet het geval.
Eerder al toonde RTV Utrecht aan dat borden slecht zichtbaar zijn. Ze staan te ver van de weg of gaan achter een bouwhek verborgen. Maar vooral het feit dat de milieuzone wordt aangegeven met vijf of zes borden onder elkaar is reden om de bekeuring te schrappen, zegt de advocaat. Zoveel informatie tegelijkertijd kan de automobilist niet verwerken als hij de milieuzone inrijdt.
Ook de zogenaamde fuik zal een reden zijn om de bekeuringen te schrappen, denkt de advocaat. Een automobilist die als bestemming de parkeergarage aan de Kruisstraat heeft, weet van te voren dat die buiten de milieuzone ligt.
Als hij de parkeergarage uitrijdt moet hij er zeker van kunnen zijn dat hij dat ook kan doen zonder zich in de milieuzone te begeven, zegt de advocaat. Bij de Kruisstraat kan dat niet. De enige route uit de parkeergarage leidt rechtstreeks de milieuzone in.
De advocaat kent de situatie bij de Kruisstraat goed, want zijn kantoor is er gevestigd.

"Boetes milieuzone houden geen stand bij rechter"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.