Kritiek op organisatie Toerversie

UTRECHT - Op Facebook en Twitter klinkt kritiek op de organisatie van de Toerversie Utrecht.
De wielertocht gaat deels over het parcours van de tweede Touretappe en wordt zondag verreden door meer dan 13.000 deelnemers.Veel amateurrenners klagen dat ze het startbewijs en wielershirt nog altijd niet binnen hebben.
Een van hen schrijft op de Facebookpagina van de Toerversie: "Jezelf positioneren als een professionele organisatie maar het niet voor elkaar krijgen om betalende deelnemers hun spullen op tijd toe te zenden. Begint irritant te worden net als de steeds wisselende starttijden."
Een andere deelnemer schrijft: "Ik begin me inmiddels zorgen te maken om startnummer en shirt. Postbode nog steeds niet geweest. Maanden geleden al opgegeven en dan nog niet in staat zijn de boel op tijd te versturen. Komt vrij knullig over."
Ook schrijft een toerrenner: "Tot op heden nog niks geen info gekregen of start nummer of shirt!! Had ik dit geweten had ik zeker de homeride weer gefietst!! Tot nu toe slecht geregeld allemaal!!"
De organisatie belooft dat iedereen het startnummer deze woensdag in huis heeft. Op de website van de Toerversie staat dat er inderdaad problemen zijn met levering van de shirts. Mocht het shirt niet in het toegezonden startpakket zitten dan het opgehaald worden bij de start. De 35 km-deelnemers halen het shirt daar sowieso op.
Deelnemers vragen zich wel af waar ze dan hun dure racefiets moeten laten. Ook vrezen ze dat dit gaat leiden tot lange rijen en vertraging bij de start. Een deelnemer laat RTV Utrecht weten: "Als dit niet opgelost is verwacht ik zondag veel, heel veel boze fietsers, zwartrijders (want geen spullen ontvangen) en veel mensen die hun geld terug gaan vragen."
Ook bestaat er onduidelijkheid over de starttijdstippen. Op de app stond andere informatie dan op de website. De organisatie benadrukt dat de site leidend is. In Zuilen is ontstemd gereageerd op de late afgelasting van het benefietconcert Buren voor Buren vanwege de Toerversie. Het Vechthuis zal dan praktisch onbereikbaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.