Nachtbus vervangt nachttrein Brabant-Utrecht

UTRECHT - Tussen de grote Brabantse steden en Utrecht moeten vanaf eind dit jaar nachtbussen gaan rijden in het weekend. De steden en de provincie sturen daarop aan omdat de NS de stekker uit het Brabantse deel van het nachtnet trekt.
Met nachtbussen blijven Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda en later wellicht ook Helmond en Oss verbonden met elkaar en de Randstad. De Brabantse nachtbussen moeten op vrijdagen en zaterdagen gaan rijden tussen 2 en 4 uur 's nachts. Sinds 2007 rijden er op die tijden treinen, maar Brabant wil niet meer opdraaien voor de hoge kosten.
Omdat het nachtnet niet rendabel is, droegen de provincie en de steden jaarlijks fors bij. Voor 2016 zou het gaan om 700.000 euro. De bussen kosten de helft daarvan.

BREDA

Het gemeentebestuur van Breda liet woensdag weten dat het naast de verbindingen met Tilburg en Dordrecht ook een nieuwe rechtstreekse nachtbus naar Utrecht gaat laten rijden op zaterdagen.
In de gemeentebesturen moet nog definitief worden ingestemd met het voorstel, maar de reacties zijn tot nog toe overal positief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.