"De hele buurt zag mij geblinddoekt naar buiten gaan"

AMERSFOORT - De 49-jarige man uit Amersfoort die dinsdag met veel machtsvertoon door een arrestatieteam uit z'n huis gehaald is, wil een schadevergoeding. Dat laat hij aan RTV Utrecht weten. Enkele uren na zijn publieke arrestatie bleek de man onschuldig te zijn.
"Je moet je voorstellen; ik word geblinddoekt uit m'n huis gehaald terwijl de hele buurt mij ziet", vertelt Martin Schepers tegen RTV Utrecht-verslaggever Rik Dogger. "Dan krijg je natuurlijk een verschrikkelijke naam."
De politie kreeg dinsdag een melding van een ruzie op de Puntenburgerlaan in Amersfoort. Het zou gaan om een huurconflict. Daarbij zou gedreigd zijn met een vuurwapen. "In dit soort situaties is het normaal dat we de hulp inroepen van een arrestatieteam", vertelt een politiewoordvoerder. Volgens de politie zou de verdachte zich in een woning bevinden. Het arrestatieteam stormde de woning van Schepers binnen en arresteerde hem.

VERLIEFD

Schepers zegt dat hij net met z'n vriendin uit Duitsland aan het chatten was toen een stuk of acht leden van het arrestatieteam op z'n deur bonkten. "Ik was verliefd aan het chatten toen die mannen ineens voor m'n deur stonden. Ik heb geen afscheid meer kunnen nemen. Toen ik terug kwam, bleek dat ze me wel dertig keer had gebeld en tientallen berichtjes had gestuurd."
In de verhoren die volgen op het politiebureau van Amersfoort, blijkt al snel dat Schepers niets met de ruzie te maken heeft en ook geen wapen bij zich draagt. "Rond half tien werd ik weer thuisgebracht."
Nog enigszins geschrokken vertelt Schepers dat hij wel snapt dat de politie zo ingrijpt als er mogelijk een wapen in het spel is. Toch baalt hij ervan dat hij voor het oog van iedereen als een zware crimineel is neergezet.

ONDERZOEK

De politie zegt nog bezig te zijn met het onderzoek naar de ruzie. "We zijn nog op zoek naar een aantal personen die in een zwarte auto zijn gestapt en zijn weggereden, nog voordat de politie ter plaatse was", aldus een woordvoerder. Mogelijk dat deze betrokkenen meer van de zaak afweten. Of zij wel met een vuurwapen hebben gedreigd is niet duidelijk.
Schepers gaat z'n vriendin in Duitsland snel opzoeken. "Zondag vlieg ik die kant op, dan kan ik haar weer zien." Samen met een advocaat gaat hij proberen een schadevergoeding te verhalen bij de politie.

"De hele buurt zag mij geblinddoekt naar buiten gaan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.